20 octombrie 2014, 15:07 Realitatea moldovenească views 7630
Pelicula moldovenească - premiată la Festivalul Internaţional de Film din Varşovia
Foto: gstatic.com
20 octombrie 2014, 15:07 Realitatea moldovenească views 7630

Pelicula moldovenească - premiată la Festivalul Internaţional de Film din Varşovia

Lungmetrajul moldovenesc „Ce lume minunată", în regia actorului Anatol Durbală, a luat premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film. Acesta a avut loc la Varşovia, Polonia, între 10 şi 19 octombrie.

Premiul a fost oferit, în seara zilei de 18 octombrie, către de Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI) și a fost înmînat consulului Moldovei în Polonia, Victor Martin, se menționează într-un comunicat de presă.

Lungmetrajul bazat pe fapte reale are 73 de minute și este dedicat tinerilor care au avut de suferit de pe urma protestelor din 7-8 aprilie 2009, de la Chișinău. Premiera oficială a acestuia a avut loc în primăvara anului curent.

Producătorul peliculei este Sergiu Cumatrenco, iar rolurile principale sunt interpretate de actorii Igor Babiac și Igor Caras-Romanov. Pelicula a fost înscrisă la secțiunea Debut, în urma unei selecții oficiale, împreună cu alte 14 filme.

Festivalul Internațional de Film de la Varșovia este la cea de-a 30-a ediție și este unul din cele mai importante evenimente cinematografice din Europa de Est.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , Moldova , Festival , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.