22 octombrie 2014, 15:53 Realitatea moldovenească views 9485
Moldova în top 10 țări care au cea mai mare viteză a internetului
Foto: netindex.com
22 octombrie 2014, 15:53 Realitatea moldovenească views 9485

Moldova în top 10 țări care au cea mai mare viteză a internetului

Republica Moldova se află printre primele 10 ţări din lume care au cea mai mare viteză a internetului. Potrivit datelor statistice prezentate de site-ul netindex.com, moldovenii încarcă datele pe internet cu o viteză de 40,6 Mega-biţi pe secundă, fapt ce a poziţionat Moldova pe locul şase în lume, depăşind state ca România, Rusia şi Ucraina.

Cu aproximativ 50 de Mega-biţi pe secundă utilizatorii descarcă fişiere de pe internet. La această categorie, România este pe locul trei, depăşind Moldova cu trei poziţii. Iar Rusia şi Ucraina nu intră în acest top.

De cea mai înaltă viteză a internetului, pentru descărcarea fişierelor, se bucură locuitorii din raionul Comrat, urmaţi de cei din Ialoveni şi Bălţi, capitala situîndu-se pe locul patru.

La categoria de încărcare a datelor pe internet, Chişinăul urcă două trepte şi se poziţionează pe locul doi, în top rămînînd Comratul. Pe locul întîi în lume la ambele categorii s-a poziţionat Hong Kong-ul.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

statistica , Moldova , servicii , viteza , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.