24 octombrie 2014, 11:39 Realitatea moldovenească views 8534
A fost anunţat un concurs pentru executarea bustului lui Dumitru Matcovschi
Foto: glasul.md
24 octombrie 2014, 11:39 Realitatea moldovenească views 8534

A fost anunţat un concurs pentru executarea bustului lui Dumitru Matcovschi

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre organizarea repetată a Concursului deschis pentru elaborarea concepţiei privind amplasarea bustului poetului Dumitru Matcovschi.

Participanţii la concurs nu sunt limitaţi în alegerea locaţiei concrete a monumentului sau în alegerea soluţiei arhitectural-artistice a compoziţiei sculpturale. Termenul limită de prezentare a lucrărilor este data de 25 noiembrie 2014, iar în această zi lucrările urmează a fi prezentate în sala rotundă a Primăriei municipiului Chişinău.

Pentru plata onorariilor pentru laureaţii concursului, din bugetul municipal au fost alocate 88,6 mii lei. Cea mai bună lucrare va fi premiată cu 35 mii lei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Dumitru Matcovschi , poet , monument , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.