25 octombrie 2014, 10:07 Realitatea moldovenească views 9390
Moldova trece la ora oficială de iarnă
Foto: radiounirea.ro
25 octombrie 2014, 10:07 Realitatea moldovenească views 9390

Moldova trece la ora oficială de iarnă

Moldova va trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de iarna. Astfel, ora 4 va deveni ora 3.

Potrivit astronomilor, ora oficiala de vara este aplicata in intervalul cuprins intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Intrucat ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, ziua de 26 octombrie 2014 va deveni cea mai lunga zi din an, avand 25 de ore.

Cu toate acestea, ora de iarna este ora oficiala a oricarui stat de pe glob. In acest fel ora de vara este cea vinovata pentru "dereglarea" ceasurilor. Insa toate acestea, pentru un scop nobil si anume acela de a economisi energia electrica necesara pentru iluminatul public si privat prin folosirea eficienta a luminii Soarelui pentru activitatile curente.

Conform Conventiei fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda. Diferentele dintre ore sunt date de faptul ca, la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus. Insa numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 si a Europei Orientale - ora fusului 2.

Moldova se incadreaza in fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie si martie este denumita "timpul legal roman".

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

ora de iarna , iarna , Moldova

Comentarii

 (2)
  • #2 UUU500 Răspunde Citează selecţia
     ЭТУ ЛАЖУ СО ВРЕМЕНЕМ ПРИДУМАЛИ ЕЩЕ КОММУНИСТЫ , ХОТЕЛОСЬ БЫ ЗНАТЬ ПОЧЕМУ НЫНЕШНЯЯ ВЛАСТЬ НЕ ОТМЕНИТЬ ЭТОТ МАРАЗМ И НЕ ОСТАНОВИТ ЭТО МАРАЗМ , УЖЕ ДОКАЗАНО ЧТО ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ НЕСУЩЕСТВЕННА ПО СРАВНЕНИЮ С ПОТЕРЕЙ ЗДОРОВЬЯ ЛЮДЕЙ ...НАРУШАЮТСЯ БИОРИТМЫ И ВСЕ ТАКОЕ ...СТРАДАЮТ ЛЮДИ ПРЕЖДЕ ВСЕГО.
  • #1 Myname Răspunde Citează selecţia
    Гринвич-виллидж - это в Нью-Йорке, "там голубые жизнь кайфовую ведут". В Великобритании - просто Гринвич.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
814 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sergheuca și Pervomaiscoe. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 814 oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.