29 octombrie 2014, 10:28 Realitatea moldovenească views 7727
Vinurile moldoveneşti vor fi prezentate la expoziţia „Prowine China 2014”
Foto: vinmoldova.md
29 octombrie 2014, 10:28 Realitatea moldovenească views 7727

Vinurile moldoveneşti vor fi prezentate la expoziţia „Prowine China 2014”

20 de producători moldoveneşti vor participa la Expoziţia „Prowine China 2014", care va avea loc la Shanghai (China), în perioada 12-14 noiembrie, relatează NOI.md. Ei vor prezenta produsele pe un stand comun al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

După cum au menţionat reprezentanţii acestei organizaţii, după prezentarea brandului „Vinul Moldovei" în cadrul Expoziţiei Internaţionale Europene de proporţii „Prowein", care a avut loc la Dusseldorf în martie 2014, iar apoi în Polonia, Cehia, SUA şi România, Expoziţia „Prowine China 2014" de la Shanghai va fi încă un pas pe calea promovării vinurilor moldoveneşti pe pieţe strategice importante.

În ajunul acestei Expoziţii Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a organizat deplasarea în Moldova a opt jurnalişti din China, pentru a promova vinul moldovenesc pe pieţele chineze, a familiariza consumatorii chinezi cu acest produs şi a dezvălui legenda acestuia. În cadrul acestui program cei opt jurnalişti chinezi, aflaţi timp de o săptămînă într-un tur de informare prin ţara noastră, au putut să descopere vinul moldovenesc. Ei au vizitat 15 obiective vitivinicole moldoveneşti, au luat interviuri de la experţii din acest domeniu, au participat la degustări şi s-au familiarizat cu tradiţiile locale de vinificație, pentru ca la întoarcere în China să popularizeze caracteristicile vinurilor moldovenești prin intermediul publicațiilor pe care le reprezintă. Printre invitați s-au numărat redactori și editori ai publicațiilor „Fine Drink Magazine", „La Revue du Vin de France", „Spirit Circulation Magazine" și altele.

Directorul ONVV Dmitri Munteanu a menţionat că principalul obiectiv al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului este recunoaşterea brandului „Vinul Moldovei" la nivel internaţional. În acest sens China reprezintă o piaţă cu potenţial enorm. Prin intermediul turului, la care au participat jurnaliştii din China, ONVV îşi propune să atragă atît atenţia consumatorilor, cît şi a partenerilor potenţiali, care vor vizita standul Moldovei la Expoziţia de la Shanghai şi vor putea să se familiarizeze cu vinurile moldoveneşti. Vizita jurnaliştilor chinezi a fost organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu susținerea proiectului USAID CEED II, în calitate de partener strategic. Acest eveniment este o parte a planului de acțiuni pentru promovarea vinurilor moldovenești în străinătate.

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) este o organizaţie publică, instituită în baza parteneriatului public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în această ramură. Obiectivul de bază al Oficiului este diversificarea piețelor de desfacere pentru promovarea vinurilor moldovenești în cadrul Programului național "Wine of Moldova. A legend alive".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vin , expoziție , Moldova , China

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.