30 octombrie 2014, 11:33 Realitatea moldovenească views 7719
Detalii despre bărbatul reţinut cu echipament militar pe Aeroportul din Chişinău
Foto: publika.md
30 octombrie 2014, 11:33 Realitatea moldovenească views 7719

Detalii despre bărbatul reţinut cu echipament militar pe Aeroportul din Chişinău

Un tînăr, bănuit de activităţi mercenare, a fost reţinut, ieri seara, pe Aeroportul din Chişinău. În timpul verificărilor, în bagajul bărbatului a fost depistat echipament militar.

Potrivit Procuraturii Generale, tînărul are 26 de ani şi este originar din Ceadîr-Lunga. El a fost încătuşat pe Aeroportul din Chişinău, în cadrul unei operaţiuni comune a Serviciului de Informaţii şi Securitate și Departamentului Poliția de Frontieră. Bănuitul a ajuns în ţară cu avionul din Moscova.

Potrivit presei de la Chișinău, acesta a revenit în țară după ce a participat la luptele din regiunea Donbas, din estul Ucrainei. Poliţia de Frontieră a depistat în bagajele bărbatului echipament militar cu însemne separatiste, accesorii pentru arme, muniţii, precum şi alte obiecte interzise. Suspectul a refuzat să facă declaraţii.

Procurorii verifică acum dacă tînărul are legături cu cele patru persoane din sudul ţării, reţinute pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a ordinii în stat. La începutul lunii august, Judecătoria din Comrat i-a condamnat pe doi dintre tineri la cîte cinci ani de închisoare cu suspendare pentru pregătirea unor acţiuni cu un caracter anticonstituţional.

Inculpaţii şi-au recunoscut vinovăţia. Mai mult, aceştia au divulgat numele complicilor, solicitînd aplicarea în privinţa lor a unor pedepse mai blînde. Dosarul penal în care sunt vizaţi cei doi tineri, care cuprinde cinci capete de acuzare, a ajuns în judecată acum o lună.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

militari , Chisinau , aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.