30 octombrie 2014, 12:19 Realitatea moldovenească views 10415
Diacov: Riscul unui nou 7 aprilie în Moldova este iminent
Foto: unimedia.info
30 octombrie 2014, 12:19 Realitatea moldovenească views 10415

Diacov: Riscul unui nou 7 aprilie în Moldova este iminent

Președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, avertizează că un scenariu de genul celui de la 7 aprilie 2009 este foarte posibil din nou în Moldova, după ce liderii unor partide declară în presă deschis că nu exclud petrecerea alegerilor anticipate, notează UNIMEDIA.

În cadrul unei întâlniri cu alegătorii din raionul Orhei, Diacov a declarat marți că „dorința de a destabiliza situația politică în țară este astăzi mai vizibilă ca oricînd".

„În perspectiva în care în rezultatul alegerilor nu va exista o majoritate clară apare pericolul ca unii actori politici să se folosescă de moment și să provoace destabilizarea situației în țara. Deja sau evidențiat în presă lideri a unor partide concurente care anunță deschis că nu exclud petrecerea alegerilor anticipate în decurs de 6-7 luni, în perioada imediată după alegeri. Ce înseamnă această declarație de fapt?Realitatea este că astăzi se dorește împiedicarea creării majorității parlamentare, instalării guvernului și într-un final provocarea dezordinelor în masă, prin întărtarea unor grupuri de populație împotriva altora. În practică asta ar însemna nu numai stoparea procesului de integrare europeană dar și autoizolarea Republicii Moldova, crearea unei atmosfere de confruntare de lungă durată și drept rezultat o criză politică, economică și socială profundă", a mai spus sursa.

Președintele de onoare al democraților a precizat că, dacă alegerile palamentare nu se vor solda cu formarea unei majorități care să poată să asigure formarea rapidă a coaliției de gurvernare și a executivului, atunci riscul unui nou 7 Aprilie în Moldova este iminent.

„Divizarea în continuare a electoratului în tabere rivale nu face decât sa păstreze starea de conflict în țară, iar în această situație este important ca nu numai clasa politica dar și noi, toți cetățenii, să conștientizăm că Republica Moldova stă la o răscruce extrem de importantă pentru soarta țării", a conchis Diacov.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

politicieni , Moldova , revolutie , miting , alegeri

Comentarii

 (2)
  • #2 k5215t Răspunde Citează selecţia
    А разве глубокий кризис уже не наступил? Послушайте, вы, гейроинтеграторы, вы хоть раз спросили у своего народа, чего ОН хочет? Или вам это не интересно и не входит в вши планы?
  • #1 k5215t Răspunde Citează selecţia
    А разве "глубокий кризис" уже не наступил? Послушайте, гейропидераторы, вы хоть раз спросили у своего народа, чего ОН хочет? Или вам это по барабану?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.