30 octombrie 2014, 15:56 Realitatea moldovenească views 18798
Cum arată noile uniforme ale angajaților penitenciarelor
Foto: noi.md
30 octombrie 2014, 15:56 Realitatea moldovenească views 18798

Cum arată noile uniforme ale angajaților penitenciarelor

Au schimbat uniformele sovietice pe cele de model european. Angajatii penitenciarelor vor avea uniforme noi incepand cu anul viitor. Ele vor fi de culoare albastra si nu verde, cum erau pana acum. Ce diferente mai exista aflati din reportaj.

Pe un frig de 5 grade, angajatii penitenciarelor au defilat astazi in uniformele de vara in fata oficialilor, care erau imbracati conform conditiilor meteo - in geci calduroase. Astfel, dupa cateva minute, modelele au inghetat de-a binelea.

Uniformele care vor fi folosite incepand cu anul viitor se deosebesc de cele purtate in prezent prin culoare, stofa si design. Astfel, costumele nu vor mai fi verzi maslinii, ci de un albastru inchis. Modelul hainelor angajatilor de la penitenciare nu s-a schimbat niciodata de cand Republica Moldova si-a dobandit idependenta. Exceptie fac doar ofiterii Batalionului cu destinatie speciala Pantera, ale caror haine au fost croite dupa un design nou cu 2 ani in urma. Asa ca pentru ei acum este a doua oara cand le sunt schimbate costumele.

"Epoletii sunt modificati dupa standartele europene. La cea veche erau doua insigne, al Departamentului si a Ministerul Justitiei. Aceasta are doar o insigna".

Iar ca sa demonstreze ca merita uniformele, ofiterii de la Pantera au facut cateva demonstratii de forta.

Sefa Departamentului Institutiilor Penitenciare a venit imbracata in uniforma veche.

Ana DABIJA, SEFA DIP: "Eu nu am inca, am probat-o si acum a mea se coase. Vrem ca sa schimbam perceptia. Este o uniforma frumoasa si comoda."

Schimbarea uniformelor este una din prevederile Strategiei de reforma a justitiei. Fiecare angajat de la penitenciare va primi cate un set de uniforme una de zi, alta de lupta si a treia de gala, pentru care s-a platit din bugetul statului cate 9 mii de lei. Astfel, pana la 1 ianuarie vor fi echipati 900 de angajati. Restul vor primi uniforme treptat, iar Ministrul Justitiei sustine ca pana la finele anului 2015, toti cei peste 2 mii de angajati vor avea uniforme noi.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

politia , uniforma , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.