21 noiembrie 2014, 15:36 Realitatea moldovenească views 6689
Moldovenii au vorbit la telefonul mobil peste 4,5 miliarde de minute
Foto: sibir-ix.ru
21 noiembrie 2014, 15:36 Realitatea moldovenească views 6689

Moldovenii au vorbit la telefonul mobil peste 4,5 miliarde de minute

Moldovenii au vorbit la telefonul mobil, în nouă luni, peste 4,5 miliarde de minute, cu 9,7 la sută mai mult decît în aceeaşi perioadă a anului precedent, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), relatează MOLDPRES.

Traficul de voce a crescut pe fondul unei diminuări uşoare a numărului de utilizatori ai acestui tip de telefonie, explică experţii ANRCETI. Totodată ei constată o evoluţie impresionantă a numărului de SMS-uri expediate, care a înregistrat o creştere cu 83,5 la sută, pînă la 887,6 milioane.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), traficul mediu lunar per utilizator al serviciilor de telefonie mobilă s-a majorat cu 6,1 la sută și a constituit 208 minute, iar numărul mediu lunar de SMS-uri expediate de un utilizator - cu 79,5 la sută şi a alcătuit 27.

Sporirea volumului de trafic în rețelele mobile a generat însă o creștere neînsemnată a veniturilor obținute de cei trei furnizori din vînzarea serviciilor de telefonie mobilă. Veniturile au crescut per total cu doar 0,1 procente şi au însumat 2 miliarde 645,1 milioane de lei.

ANRCETI mai precizează că numărul total al utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă a scăzut cu circa 43,3 mii faţă de sfîrşitul anului 2013, pînă la 4 milioane 387,5 mii. Diminuarea ușoară a numărului de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă a fost cauzată, în principal, de reducerea numărului de utilizatori pasivi (care n-au consumat şi n-au achitat în ultimele trei luni nici un serviciu de telefonie mobilă). Conform situaţiei din 1 octombrie 2014, din numărul total de utilizatori 3 milioane 741,3 mii erau utilizatori activi, iar mai bine de 646,2 mii – pasivi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

telefon , Moldova , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
2037 locuitori

Scăieni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Scăieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.