17 decembrie 2014, 15:37 Realitatea moldovenească views 9218
Calea ferată din Moldova a stabilit tarifele pentru tranzit în 2015
Foto: infotag.md
17 decembrie 2014, 15:37 Realitatea moldovenească views 9218

Calea ferată din Moldova a stabilit tarifele pentru tranzit în 2015

Conducerea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova" (CFM) a stabilit tarifele pentru transportarea mărfurilor de tranzit în 2015.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", cu referire la „RZD-Partner", documentul prevede stabilizarea condiţiilor tarifare pentru principalele categorii de transportare a CFM în domeniul tranzitului – păstrarea la nivelul 2014 atât a tarifelor preferenţiale, cât şi a coeficienţilor de reducere.

În particular, s-au păstrat reducerile la tranzitarea mărfurilor, transportate spre/din postul Giurgiuleşti – unicul punct de acces al Moldovei la piaţa internaţională de transportări maritime. Din categoriile preferenţiale de tranzit sunt cărbunele, cocsul, sarea, îngrăşăminte, metale negre, produse petroliere grele şi uşoare, containere.

Au fost introduse noi poziţii de tranzit preferenţial – sulf şi plăci PAL. De asemenea, au fost create condiţii tarifare speciale pentru îngrăşămintele minerale ruseşti, transportate în vagoane particulare sau arendate. Pentru acest tip de marfă rata este cu 7,7% mai mică decât pentru îngrăşămintele de tranzit din alte ţări producătoare.

CFM a transportat la începutul lunii noiembrie 4,14 mil. tone de mărfuri sau cu 6% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Scăderea parcursului mărfurilor a constituit 3,4% - până la 974,1 mil. t/km.

Principalele categorii transportate au fost cerealele şi metalele negre, care au format peste o jumătate din fluxul de mărfuri. Au fost transportate1,79 mil. tone de cereale, 550 mii tone de metale şi 420 mii tone de materiale de construcţii.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , Moldova , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.