18 decembrie 2014, 12:14 Realitatea moldovenească views 10283
RED Union Fenosa va fi divizată în două companii
Foto: democracy.md
18 decembrie 2014, 12:14 Realitatea moldovenească views 10283

RED Union Fenosa va fi divizată în două companii

Cea mai mare companie de distribuție a energiei electrice din Moldova, RED Union Fenosa, va fi divizată în anul 2015 în două companii, una dintre care va livra energia electrică, iar cealaltă o va distribui între consumatorii finali, relatează NOI.md.

Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a aprobat deja reorganizarea companiei RED Union Fenosa prin intermediul divizării (separării), cu transmiterea ulterioară a unei părți din patrimoniul companiei noi Gas Natural Fenosa Furnizare Energie. Decizia a fost adoptată de către CNPF după examinarea cererii și materialelor depuse de RED Union Fenosa.

De menționat că, în conformitate cu legislația în vigoare, care prevede liberalizarea pieței energetice a Moldovei, începînd cu 1 ianuarie 2015 una și aceeași companie nu va putea fi furnizor și vînzător de energie electrică concomitent. Astfel, se prevede că de la 1 ianuarie 2015 compania RED Union Fenosa se va specializa în furnizarea energiei electrice, iar noua companie – Gas Natural Fenosa Furnizare Energie – în distribuirea ei între consumători.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.