27 ianuarie 2015, 14:18 Realitatea moldovenească views 8406
Mark Tkaciuk: să fie invitat în Moldova procuror din Grecia
Foto: infotag.md
27 ianuarie 2015, 14:18 Realitatea moldovenească views 8406

Mark Tkaciuk: să fie invitat în Moldova procuror din Grecia

„De ce un am invita în Moldova un procuror cu adevărat european – direct din Grecia", a scris pe pagina sa din reţelele de socializare fostul consilier al Preşedintelui Vladimir Voronin, fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", citând fostul deputat, el a comentat victoria obţinută în ajun la alegerile parlamentate din Grecia de coaliţia radicalilor de stânga „Syriza", ca victoria „ai noştrilor – roşilor!" şi consideră că partidul ales va desemna un candidat demn pentru postul de procuror general al Moldovei: „obiectiv, imparţial, cu mâinile curate, inima fierbinte şi mintea trează".

Tkaciuk a promis că „geaca de piele, budenovka şi un mauser viitorului procuror general i se vor înmâna în Moldova".

„Moldova şi Grecia se aseamănă nu doar prin probleme, dar şi prin trecutul comun. Am în vedere nu doar experienţa tristă a conducerii fanariote, dar şi experienţa eteriei (revoluţia grecilor împotriva regimului Imperiului Otoman – „I"). Numai Alexandru Ipsilanti (liderul Eteriei de la începutul secolului XIX – „I") cât face!", a amintit el.

„INFOTAG" precizează: Desemnarea în postul de Procuror General a unei persoane din ţările Uniunii Europene a devenit cauza principală a refuzului liderilor PDM şi PLDM de a forma coaliţia de guvernare cu liberalii. Experţi independenţi afirmă că Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat se tem de implicarea unei persoane din afară în treburile justiţiei moldoveneşti.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

procuror , Moldova , Grecia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.