27 ianuarie 2015, 15:42 Realitatea moldovenească views 11503
Streleț explică ce se întâmplă dacă Iurie Leancă nu va fi ales premier (VIDEO)
Foto: unimedia.info
27 ianuarie 2015, 15:42 Realitatea moldovenească views 11503

Streleț explică ce se întâmplă dacă Iurie Leancă nu va fi ales premier (VIDEO)

Vicepreședintele PLDM, deputatul Valeriu Streleț,confirmă că la funcția de premier va fi înaintat liberal-democratul Iurie Leancă, actualul premier în exercițiu.Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Noi am anunțat candidatura în repetate rânduri, în campanie, după campanie. Anume din cauza campaniilor bine organizate despre când se va scinda PLDM. Candidatul PLDM este Iurie Leancă care are capacitatea de a forma o echipă bună și va prezenta un program de guvernare foarte convingător pentru a putea merge mai departe", a precizat invitatul.

Potrivit sursei, Leancă are garantate la acest moment 42 de voturi, iar celelalte urmează să fie identificate "printr-un apel la responsabilitate, rațiune și solidarizare în numele viitorului nostru european".

Vicepreședintele PLDM spune că în cazul în care Iurie Leancă nu va fi votat, urmează a doua tentativă. Asta presupune fie un nou candidat, fie același candidat cu același cabinet de miniștri. Noua încercare se produce la o distanță de 15 zile de la prima tentativă.

Invitatul nu exclude faptul că PLDM ar putea avea un alt candidat la funcția de premier la a doua tentativă de alegere a primului ministru.

"N-aș vrea să anticipez, consider că sunt suficiente rezerve pentru a avea votat un guvern condus de Iurie Leancă. Deciziile comuniștilor se a susține sau nu un Guvern în frunte cu dl Leancă ține de chestiunile interne ale partidului.Nu avem de gând să îi convingem, fiindcă ar fi nefiresc să purtăm negocieri cu un partid de opiziție, fie ea și constructivă care nu are reprezentanți în Guvern. Apelul va fi către toți deputații de a învesti un guvern pro-european", a menționat deputatul.

Streleț concluzionează că în această situație au fost împinși de liberali. Dar în același timp își exprimă speranța că PL îl va vota pe Iurie Leancă la funcția de premier, pentru că anterior au spus că îl agrează pe actualul prim-ministru.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.