29 ianuarie 2015, 10:11 Realitatea moldovenească views 7687
Iurie Leancă, desemnat oficial candidat la funcţia de premier
Foto: publika.md
29 ianuarie 2015, 10:11 Realitatea moldovenească views 7687

Iurie Leancă, desemnat oficial candidat la funcţia de premier

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi decretul prin care Iurie Leancă este desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Iurie Leancă are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

În cadrul consultărilor purtate de șeful statului cu fracțiunile parlamentare, Iurie Leancă a fost propus de Partidul Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru al Republicii.

Premierul desemnat a declarat că va purta discuţii cu societatea civilă, dar şi cu Partidul Comuniştilor şi cu Partidul Liberal.

Iurie Leancă a mai spus că este interesat şi de ideile cu privire la domeniul economic ale membrului PSRM Zinaida Greceanîi.

Referitor la declaraţiile liderului comunist Vladimir Voronin că nu va vota pentru Iurie Lancă în funcţia de premier, acesta a sugerat că declaraţiile anterioare trebuie lăsate de o parte.

Liberal democratul a spus că va începe negocierile privind formarea viitorului Cabinet şi privind elaborarea unui program de guvernare chiar de mâine.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

prim-ministru , Iurie Leanca , guvern , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.