30 ianuarie 2015, 10:44 Realitatea moldovenească views 8608
Moldova ar putea inaugura un tren de mare viteză
Foto: tv7.md
30 ianuarie 2015, 10:44 Realitatea moldovenească views 8608

Moldova ar putea inaugura un tren de mare viteză

Moldova este interesată în realizarea proiectului de construcţie a liniei feroviare de mare viteză Bucureşti-Chişinău-Kiev. O linie de tren de mare viteză ar putea uni cele trei capitale. Discuţii în acest sens cu conducerea ministerelor de profil din România şi Ucraina au avut loc la Istambul.

Ministrul în exerciţiu al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a menţionat că Moldova este extrem de interesată în sporirea eficienţei transportului feroviar.

În acest context, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, a menţionat că autorităţile române deja negociază cu companii din China realizarea unei legături feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Iaşi, care să continue şi către Moldova. Viceministrul Infrastructurii din Ucraina, Oksana Reiter de asemenea, s-a arătat interesată de posibilitatea realizării unui asemenea proiect şi a optat pentru examinarea subiectului la nivel de experţi.

Sursa: tv7.md

Comentarii

 (2)
  • #2 Cupcineanu Răspunde Citează selecţia
    nu stiu exact ce tari subintelegi ca dezvoltate(scriind in rusa), dar tarile asa si se dezvolta, construind. Si de pasageri nu-ti fa grija, estul europei are destula populatie pentru aceasta ruta.
  • #1 banzay Răspunde Citează selecţia
    Зачем голодранцам скоростная дорога? Кого возить? Это дорогое удовольствие доступное только развитым странам.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.