30 ianuarie 2015, 11:16 Realitatea moldovenească views 7808
Expert: Politica moldovenească este imprevizibilă
Foto: noi.md
30 ianuarie 2015, 11:16 Realitatea moldovenească views 7808

Expert: Politica moldovenească este imprevizibilă

Depinde de comportamentul lui Mihai Ghimpu dacă Iurie Leancă va fi ales în calitate de Prim-ministru din prima tentativă. Despre aceasta a declarat pentru TRIBUNA cunoscutul analist politic, Valeriu Ostalep, solicitat să se expună vizavi de situația politică actuală din R. Moldova privind învestirea unui nou Guvern.

„În așa chestiuni e greu de ghicit. Aici trebuie să cunoști, dar totul depinde de comportamentul în cazul dat a lui Ghimpu, care este o persoană imprevizibilă. De aceea, orice prognoză nu are sens", a precizat analistul.

Totodată, Valeriu Ostalep a menționat că, în opinia sa, Iurie Leancă nu trebuie să fie Prim-ministru.

„Eu de exemplu cred că Leancă nu trebuie să fie Prim-ministru, pentru că cele mai mari prostii s-au făcut pe perioada mandatului lui: Banca, Aeroportul, situația economică în țară, leul. Nimeni nu trebuie să uite că de toate acestea este responsabil Leancă, căci el a fost Prim-ministru. Dar la noi totul se uită. Omul acesta în afară de a se fotografia pentru facebook şi de a-și pune semnătura sub cele mai mari lovituri care sînt aplicate economiei noastre nu face nimic", a subliniat Ostalep.

În aceeaşi ordine de idei, analistul a mai adăugat: „Sincera mea speranță este ca Ghimpu să nu-l voteze, dar politica moldovenească este imprevizibilă. Ghimpu ar putea vota din simplul considerent ca să-i facă o surpriză lui Filat, care n-are nici un interes ca să fie ales Leancă", a mai spus el.

La fel, Valeriu Ostalep a spus că, dacă Leancă nu va trece de prima tentativă, iar al doilea candidat ar fi unul rezonabil, atunci de ce nu, ar putea vota atît PCRM, cît și PL.

„Ar vota nu pentru ca să evite alegerile anticipate, dar din considerente ca să fie un om cumsecade. PLDM poate să înainteze și oameni adecvați şi eu sper că ei sînt. Dacă va fi un candidat normal, nu văd care ar fi problema, de exemplu, ca PCRM să voteze", a reiterat analistul.

În final, Valeriu Ostalep a spus că, în opinia sa, nici PCRM, nici PL, nu sînt interesate să avem alegeri anticipate.

Sursa: tribuna.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2020 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Palanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Stefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Palanca a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.