31 ianuarie 2015, 16:02 Realitatea moldovenească views 8729
Victor Gurău: Leancă nu este potrivit pentru funcţia de premier
Foto: ipn.md
31 ianuarie 2015, 16:02 Realitatea moldovenească views 8729

Victor Gurău: Leancă nu este potrivit pentru funcţia de premier

Candidatura lui Iurie Leancă nu este potrivită pentru funcţia de premier în condiţiile când ţara se confruntă cu o criză economică. Opinia aparţine comentatorului politic Victor Gurău şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Pahomi" de la postul de televiziune „Realitatea TV", transmite IPN.

Potrivit lui Gurău, Iurie Leancă ar fi un candidat excelent pentru funcţia de vicepremier şi ministru de externe. „Leancă este un specialist foarte bun în materie de diplomaţie, însă nu are studii în economie şi nu ar putea gestiona acele probleme grave din sistemul financiar-bancar sau din sectorul real al economiei. El deja are restanţe la aceste capitole. Cred că la şefia Guvernului ar trebui de propus o persoană apolitică din mediul de afaceri. Perfect s-ar potrivi candidaturile lui Nicolae Ciornîi sau Vasile Chirtoca, care sunt manageri de performanţă", a argumentat comentatorul.

Totodată, Gurău consideră că Leancă nu este potrivit pentru funcţia de premier şi pentru faptul că este membru de partid şi ar reprezenta interesele partidului care l-a înaintat. „Iurie Leancă este o piesă politică, delegat de un partid, aşa că nicidecum nu va putea fi independent. Deja acest lucru a fost demonstrat în cazul Băncii de Economii şi a concesionării Aeroportului Chişinău. Leancă nu a avut curaj să se opună. A făcut în perioada electorală nişte declaraţii şi mai mult nimic concret", a adăugat Gurău.

În cadrul aceleaşi emisiuni ,Victor Gurău a opinat că liberalii vor avea mai mult de câştigat, dacă nu vor vota un cabinet de miniştri condus de Iurie Leancă. „Dacă va vota candidatura lui Iurie Leancă, PL va avea de câştigat la moment. Va fi aplaudat şi atât. În cazul, dacă nu vor vota, ei se vor victimiza şi astfel vor obţine mai multe sufragii la alegerile locale. PL ar putea vota, dar în acest caz va cădea într-o capcană asumându-şi responsabilitate pentru activitatea viitorului guvern", a conchis analistul.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Iurie Leanca , prim-ministru , Moldova

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.