31 ianuarie 2015, 15:28 Realitatea moldovenească views 7103
PL ar putea vota candidatura lui Leancă
Foto: trm.md
31 ianuarie 2015, 15:28 Realitatea moldovenească views 7103

PL ar putea vota candidatura lui Leancă

Partidul Liberal este gata să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru. Potrivit președintelui PL, Mihai Ghimpu, totul depinde de candidaturile propuse pentru funcțiile de miniștri, transmite UNIMEDIA.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Important" de la postul de televiziune TVC 21.

„Acest guvern nu este guvernul Leancă. Este guvernul format din cadidaturile PLDM, PD și PCRM. Noi, PL-ul așteptăm să vedem cine va fi în afară de dl Leancă. Fiindcă, nu este nicio problemă să-l votăm pe Leancă aparte. Noi știm cine este dl Leancă, dar nu știm cine etse în spatele lui dlui Leancă. Sunt încă 16 miniștri și șefi la agenții. Să vedem cine vor fi miniștri", a declarat Mihai Ghimpu.

O decizie definitivă încă nu este. „PL nu a spus nu. Vrem să vedem cine vor fi membri ai Cabinetului de Miniștri. Nu se votează doar pentru Leancă", a adăugat liberalul.

Precizăm că miercuri, 28 ianuarie, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern și echipa ce va forma Cabinetul de miniștri, urmând să obțină votul majoritar al deputaților pentru a fi învestit în funcția de prim-ministru.

Alianța pentru o Moldovă Europeană, formată dintre PLDM și PD, dispune deocamdată de doar 42 de voturi și mizează pe votul din parte liberalilor. Comuniștii au declarat că nu vor vota pentru un Guvern minoritar în frunte cu Iurie Leancă.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

politica , guvern , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.