26 februarie 2015, 12:16 Realitatea moldovenească views 8909
Percheziţii la Consulatul Onorific al Siriei în Moldova
26 februarie 2015, 12:16 Realitatea moldovenească views 8909

Percheziţii la Consulatul Onorific al Siriei în Moldova

Procurorii şi ofiţerii CNA au facut percheziţiii în sediul Consulatului Onorific al Siriei din Moldova. Oamenii legii examinează un dosar de corupţie, în care este implicat fratele consulului.

Informaţia a fost confirmată de ofiţerul de presă al CNA pentru Publika TV, Angela Starinschi.

Din informaţiile preliminare, suspectul a extorcat bani de la o locuitoare a capitalei, căsătorită cu un sirian. Potrivit denunţătorului, bărbatul i-ar fi dat asigurări că poate obţine viză în Republica Moldova pentru rudele soţului ei contra sumei de 1.900 de euro.

El ar fi susţinut că are influenţă asupra unor angajaţi ai Biroului Migraţiune şi Azil şi că-i poate determina să perfecteze setul de documente.

Reamintește că de la 1 august 2014, cetățenii străini pot solicita VIZĂ DE SCURTĂ ȘEDERE (tip C) în regim online, accesînd portalul guvernamental www.evisa.gov.md.

e-Visa este echivalentul vizei tradiţionale şi reprezintă o autorizaţie imprimată care conferă străinului dreptul de a intra pe teritoriul R. Moldova prin orice punct de trecere a frontierei. Pentru obţinerea vizei, solicitantul va completa cererea în format electronic la care va ataşa pachetul necesar de acte. În cazul aprobării cererii, persoana va achita taxa de viză (60 de euro) prin intermediul cardului bancar şi va recepţiona viza electronică la adresa e-mail.

e-Visa facilitează obţinerea vizei de către cetăţenii străini domiciliaţi în ţările în care nu există misiuni diplomatice sau oficii consulare ale R. Moldova, prin anularea obligativităţii prezenţei personale la ghişeu.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

perchezitii , consulat , Siria , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.