28 februarie 2015, 15:35 Realitatea moldovenească views 7417
La Ankara au fost prezentate prioritățile R. Moldova pentru perioada deținerii Preşedinţiei OCEMN
Foto: mfa.gov.md
28 februarie 2015, 15:35 Realitatea moldovenească views 7417

La Ankara au fost prezentate prioritățile R. Moldova pentru perioada deținerii Preşedinţiei OCEMN

Recent, Ambasada Republicii Moldova în Turcia a organizat, la Ankara, prezentarea priorităților Republicii Moldova pentru perioada deținerii Preşedinţiei în Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), în Adunarea Parlamentară OCEMN (AP OCEMN) și în Consiliul oamenilor de afaceri OCEMN.

La eveniment au participat Ambasadorii țărilor membre ale OCEMN, a țărilor cu statut de observatori, partenerii de dezvoltare, reprezentații Misiunilor diplomatice din Ankara și oficiali turci de rang înalt.

Partea oficială a evenimentului a fost deschisă de mesajul de salut a Ambasadorului R. Moldova în Republica Turcia, dl Igor Bolboceanu, care a prezentat prioritățile R. Moldova în cadrul Președinției OCEMN. Cuvânt de salut în fața celor prezenți, l-a rostit și dl Asaf Hajyev, Secretarul General al AP OCEMN.

Evenimentul a cuprins și promovarea produselor vinicole moldovenești, fiind organizată prezentarea de vinuri a companiei din R. Moldova "Lion-Gri". Un scurt cuvînt de salut invitaților, l-a rostit dna Nelli Sonic, Preşedintele Ghildei vinificatorilor din Moldova şi Vicepreşedintele companiei vinicole „Lion-Gri", care a sosit de la Chișinău pentru această ocazie. La eveniment au mai participat și reprezentați ai companiilor locale de vinificație și import, ai asociației de somelie din Turcia și al rețelelor hoteliere din Ankara. La finalul evenimentului invitaților le-au fost distribuite materiale promoționale despre R. Moldova, precum și prioritățile Moldovei în cadrul Președinției OCEMN.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1996 locuitori

Chirileni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Chirileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1996 de oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.