04 martie 2015, 12:09 Realitatea moldovenească views 7368
Moldovenii au vorbit în 2014 peste 6 miliarde de minute la telefonul mobil
04 martie 2015, 12:09 Realitatea moldovenească views 7368

Moldovenii au vorbit în 2014 peste 6 miliarde de minute la telefonul mobil

Peste 6 miliarde de minute au vorbit moldovenii la telefonul mobil în anul 2014. Volumul traficului de voce a crescut cu 7,8 la sută față de anul precedent, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), relatează MOLDPRES.

Competiția puternică de pe piaţa de telecomunicații, ca urmare a implementării portabilității numerelor, a scăzut preţurile şi utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă au profitat. Iar ofertele din ce în ce mai atractive ale operatorilor de telefonie îi vor determina să vorbească şi mai mult la telefon.

Cea mai semnificativă creștere a traficului de voce, de respectiv 23,7 la sută, a fost înregistrată de Moldcell, după care urmează Orange Moldova cu o majorare de 3,6 la sută, în timp ce în rețeaua Moldtelecom traficul s-a redus cu 3,4 la sută.

Fiecare utilizator a vorbit în 2014 în medie 211 minute pe lună. Totodată, numărul mesajelor expediate prin intermediul acestor rețele a crescut cu circa 53 la sută și s-a ridicat pînă la 1 miliard 162,1 milioane.

Datele statistice arată că sporirea traficului de voce în rețelele mobile s-a produs pe fundalul unei ușoare diminuări a numărului de utilizatori ai acestui tip de telefonie și a veniturilor obținute din vînzarea serviciilor de telefonie mobilă. Veniturile din vînzări per totalul pieței s-a redus cu 1,1 la sută față de 2013, pînă la 3 miliarde 453,4 milioane de lei.

Specialiștii ANRCETI explică diminuarea ușoară a veniturilor şi a numărului de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă prin „migrarea acestora la servicii voce oferite în rețeaua Internet". Totodată, o parte din consumatori au renunțat la utilizarea cartelelor SIM după finalizarea campaniilor promoționale ale serviciilor desfășurate de furnizorii de telefonie mobilă.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

telefon , 2014 , moldovenii , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.