25 martie 2015, 17:04 Realitatea moldovenească views 6686
În Moldova au fost înregistrate 55 de incendii de vegetaţie în 24 de ore
25 martie 2015, 17:04 Realitatea moldovenească views 6686

În Moldova au fost înregistrate 55 de incendii de vegetaţie în 24 de ore

Circa 55 de incendii de vegetaţie au avut loc pe teritoriul ţării, în ultimele 24 de ore, dintre care cele mai multe au avut loc au avut loc în raioanele Şoldăneşti, Nisporeni şi Călăraşi.

Potrivit Serviciul Situaţii Excepţionale, în localitatea Putineşti, raionul Floreşti, aprinderea stufărişului a dus la răspândirea focului până la o clădire auxiliară. În consecinţă, au ars zece hectare de iarbă uscată şi construcţia din apropiere.

În municipiul Chişinău pompierii au intervenit la lichidarea focarelor de vegetaţie în comuna Stăuceni şi orașul Vadul lui Vodă. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează că în condiţii de umiditate redusă şi vânt, incendiile de vegetaţie se pot răspândi cu uşurinţă pe suprafeţe extinse.

În total pe parcursul zilei de ieri, pompierii au stins 255 de hectare de iarbă şi stufăriş.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

incendiu , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
961 locuitori

Cazangic este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Selişte și Cazangic. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 961 de oameni. Satul Cazangic a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.