27 martie 2015, 14:48 Realitatea moldovenească views 7000
R. Moldova a semnat Convenția Europeană privind lupta contra traficului de organe umane
27 martie 2015, 14:48 Realitatea moldovenească views 7000

R. Moldova a semnat Convenția Europeană privind lupta contra traficului de organe umane

La 25 martie 2015 Republicii Moldova a semnat Convenţia Europeană privind lupta contra traficului de organe umane.

Convenţia are drept scop sancţionarea penală a fenomenului traficului ilegal de organe umane în scop de transplant, protecţia victimelor şi facilitarea cooperării la nivel naţional şi internaţional, urmărirea eficientă a celor responsabili de actele de trafic în faţa justiţiei, precum şi consolidarea măsurilor de protecţie şi compensare a victimelor acestui flagel, de rând cu modalităţile de garantare a transparenţei şi accesului echitabil la serviciile de transplant.

Noul instrument european vine să completeze cadrul existent în domeniu şi face apel către state să incrimineze prelevarea ilicită de organe umane de la donatorii vii sau decedaţi, în situaţiile în care prelevarea a fost efectuată în lipsa consimțământului liber, informat şi specific al donatorului sau în absenţa autorizării prelevării în cazul donatorului decedat şi în cazurile când în schimbul prelevării de organe donatorul viu sau o terţă persoană va obţine profit sau un avantaj esenţial.

Republica Moldova este printre primele 14 state care au semnat Convenția, în cadrul unei conferințe de nivel înalt, organizată în orașul Santiago de Compostela, Spania.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , om , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2868 locuitori

Tănătari este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tănătari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Tănătari a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.