29 martie 2015, 13:30 Realitatea moldovenească views 8133
Europarlamentar: către autorităţile RM: Moldova nu mai are timp de pierdut în implementarea reformelor
29 martie 2015, 13:30 Realitatea moldovenească views 8133

Europarlamentar: către autorităţile RM: Moldova nu mai are timp de pierdut în implementarea reformelor

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de Republica Moldova în 2014 trebuie văzut la Chişinău ca un semnal de alarmă, nu mai este timp de pierdut în implementarea reformelor, atenţionează preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comisia Parlamentară de Asociere UE-Moldova, eurodeputatul Andi Cristea.

Oficialul european a făcut această declaraţie la şedinţa de lucru în cadrul căreia au fost discutate situaţia politică actuală din Republica Moldova şi rezultatele primului Consiliu de Asociere UE-Moldova.

„Chişinăul nu îşi permite stagnare. Lucrurile pozitive din raport sunt rezultatul muncii fostului guvern, pentru că actualul s-a format recent, după o perioadă nepermis de lungă de negocieri politice. Dacă îl comparăm cu rapoartele anterioare, este unul mai puţin bun. Dacă îl comparăm cu rapoartele altor state din vecinătate este peste medie, este bun", a declarat parlamentatul european.

„Întrebarea pe care o adresez eu este - ce este mai important? Doar să fii mai bun decât alţii sau să reuşeşti să implementezi reformele şi să te ancorezi ireversibil în spaţiul european, un spaţiu caracterizat de stabilitate şi prosperitate?", a adăugat eurodeputatul Andi Cristea.

La discuţii au participat ambasadorul Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Eugen Caras, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, dar şi reprezentanţi ai Serviciului European de Acţiune Externă.

Precizăm că prima şedinţă plenară a Consiliului de Asociere RM - UE s-a desfăşurat la Bruxelles pe 16 martie. În cadrul şedinţei, s-a convenit asupra domeniilor care necesită eforturi conjugate pentru realizarea reformelor în conformitate cu Memorandumul de înţelegere, semnat în 2014, care prevede o asistenţă financiară de 410 de milioane de euro în următorii trei ani. Atunci s-a declarat că reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi stabilitatea sectorului bancar rămân priorităţi pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

reforma , UE , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.