01 aprilie 2015, 15:47 Realitatea moldovenească views 7008
Doar jumătate dintre funcţionarii publici au prezentat la CNI declaraţiile de avere
01 aprilie 2015, 15:47 Realitatea moldovenească views 7008

Doar jumătate dintre funcţionarii publici au prezentat la CNI declaraţiile de avere

Peste 100 de mii de declaraţii pe venit ale deputaţilor, miniştrilor, judecătorilor, procurorilor şi primarilor urmau să ajungă la Comisia Naţională de Integritate (CNI). Potrivit, CNI, însă, doar jumătate dintre acestea au fost depuse. Astăzi, 31 martie, a fost ultima zi în care demnitarii îşi pot depune declaraţia de avere şi cea de interes personal, relatează Mesager.

Deşi este ultima zi de depunere a declaraţiilor, cei vizaţi nu prea s-au grăbit să vină la CNI. Potrivit informațiilor oficiale, până în prezent CNI a recepționat circa 45 de mii de declarații cu privire la venituri și proprietate și de interese personale.

Cei de la CNI spun că numărul acestora încă nu este definitiv. „E necesar să remarc faptul că persoanele depun declarațiile în instituțiile în care activează, acolo este o persoană colectoare, care mai are la dispoziție 20 de zile ca să le aducă la noi, respectiv, comisia va recepționa declarații până la 20 aprilie", a menționat Cristina Dumbravan, Serviciul Informare, CNI.

Declaraţiile pe venit însă, nu doar la CNI trebuie să fie prezentate. Deşi ar trebui să fie un exemplu pentru cetăţeni şi să-şi publice declaraţiile de avere pe site-urile instituţiilor la care activează, se pare că mulţi dintre demnitari au uitat de acest lucru. La Guvern, de exemplu, doar trei miniștri și cinci viceminiștri și-au publicat declarațiile. Iar din cei 101 deputați din Parlament, doar 57 și-au publicat declarațiile de avere.

Persoanele care nu depun declaraţiile la timp, riscă o amendă de la 1500 până la trei mii de lei. Anul trecut, peste 100 de funcţionari publici nu şi-au depus declaraţiile de avere, precum şi cele de interese personale. CNI a întocmit peste 50 de procese verbale pe care le-a transmis instanţelor de judecată.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.