17 aprilie 2015, 14:19 Realitatea moldovenească views 6857
Moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică
17 aprilie 2015, 14:19 Realitatea moldovenească views 6857

Moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică

Moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică, mass-media, primărie şi armată. Sunt datele Barometrului de Opinie Publică, prezentat astăzi la Chişinău. La polul opus se află partidele politice, care nu se bucură aproape deloc de încrederea cetăţenilor.

Potrivit sondajului, peste 81 la sută dintre moldoveni au încredere în biserică.

Aceasta este urmată de mass-media, cu peste 47 la sută, administraţia publică locală, cu peste 42 la sută şi armată, care se bucură de încrederea a 40 la sută dintre cetăţeni.

La mijlocul clasamentului se află băncile şi Centrul Naţional Anticorupţie, cu aproximativ 21, şi, respectiv 18 procente.

La coada clasamentului s-au poziţionat partidele politice. Doar jumătate de procent dintre cei chestionaţi au spus că au încredere în aceste instituţii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 28 martie – 7 aprilie, pe un eşantion de 1104 de persoane din 85 de localităţi. Marja de eroare este de plus minus 2,8 la sută.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , biserica , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.