17 aprilie 2015, 16:38 Realitatea moldovenească views 7597
Moldovenii se declară afectaţi de fluctuaţia cursului valutar
17 aprilie 2015, 16:38 Realitatea moldovenească views 7597

Moldovenii se declară afectaţi de fluctuaţia cursului valutar

Mai mult de 80% dintre respondenţii Barometrului Opiniei Publice se declară afectaţi în mare şi foarte mare măsură de fluctuaţia de pe piaţa valutară. Printre cei mai afectaţi în foarte mare măsură se declară persoanele din grupul de vârstă de 30-44 de ani, din zonele rurale şi preponderent femei, transmite IPN.

Fiind întrebaţi cum anume îi afectează fluctuaţia cursului valutar, aproape 90% dintre respondenţi au spus că prin majorarea preţurilor. Peste 11% dintre respondenţi declară că a devenit mult mai greu să achite datoriile, iar 6% au declarat că au pierdut atunci când au schimbat lei în valută la un curs prea înalt. Un număr mai mic de respondenţi au declarat că le este mai greu să contracteze credite, iar alţi au pierdut din economiile pe care le au în bancă.

La sfârşitul anului trecut şi la începutul anului curent leul s-a devalorizat în raport cu valutele internaţionale de referinţă dolar şi euro. În luna februarie, cursul a ajuns la cel mai înalt nivel, un euro costând şi 30 de lei, iar dolarul 24 de lei.

Vă propunem să participați la sondajul realizat la subiectul dat de moldovenii.md

Rezultatele sondajelor anterioare pot fi vizualizate AICI

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

valută , curs valutar , moldovenii , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1986
Populația:
334 locuitori

Prioziornoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 103 km de Chișinău. Populaţia satului Prioziornoe alcătuia 334 de oameni în anul 2000. Satul Prioziornoe a fost înființat în anul 1986.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.