06 mai 2015, 15:15 Realitatea moldovenească views 8945
Află cum producătorii agricoli pot beneficia de creditul polonez
06 mai 2015, 15:15 Realitatea moldovenească views 8945

Află cum producătorii agricoli pot beneficia de creditul polonez

Ieri, 05 mai, la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, a avut loc şedinţa Consiliului de supraveghere a Unităţii de implementare a creditului de asistenţă, acordat Republicii Moldova de Guvernul Republicii Polone (UICAGRP), din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului agriculturii, Directorul AIPA, precum şi reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Economiei.

Şedinţa a fost condusă de viceministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vlad LOGHIN, Preşedinte al Consiliului.

Agenda de lucru a inclus subiecte importante ce vizează procedura de implementare a creditului.

Consiliul a aprobat Regulamentul intern privind procedurile de alocare a resurselor din creditul de asistenţă.

Creditul, în valoare de 90 milioane euro, este destinat producătorilor agricoli. Mijloacele financiare vor fi oferite ca împrumuturi, în formă de echipamente, utilaje, elemente de infrastructură pentru proiecte în agricultură şi industria agroalimentară, cu rambursare în rate, pentru o perioadă maximă de 12 ani, din care, primii 3ani reprezintă perioada de graţie, fără implicarea sectorului bancar.

Urmare a negocierilor complicate, purtate de Ministerul Agriculturii cu ministerele Economiei şi Finanţelor, rata anuală pentru acest credit a fost micşorată de la 3% la 2%.

UICAGRP a lansat procesul de recepţionare a dosarelor, începînd cu 28 aprilie 2015, odată cu reaprobarea manualului de operaţiuni privind realizarea proiectelor în domeniul agriculturii, procesării produselor alimentare şi infrastructurii aferente acestora.

La momentul actual, Unitatea responsabilă dispune de toate instrumentele necesare pentru derularea activităţilor operaţionale.

Solicitanții eligibili sînt invitaţi să depună dosarele complete de solicitare a finanțării.

Informaţii utile, în acest sens, pot fi găsite pe site-ul aipa.gov.md, la sediul Unităţii de implementare a creditului polonez, situat în mun. Chişinău, bd.Ştefan cel Mare 162, bir. 1210, precum şi la oficiile teritoriale ale AIPA sau filialele regionale ale Camerei de Comerţ şi Industrie.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

credit , agricultura , Moldova , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.