17 mai 2015, 09:35 Realitatea moldovenească views 8642
«RED Union Fenosa» este amendată
17 mai 2015, 09:35 Realitatea moldovenească views 8642

«RED Union Fenosa» este amendată

Întreprinderea cu capital străin RED Union Fenosa a fost obligată prin judecată să plătească o amendă de 186.7 mii de lei pentru încălcarea legislaţiei cu privire la protecţia concurenţei. Cazul a ajuns în instanţă după ce compania a atacat o decizie a Consiliului Concurenţei (CC) care a sancţionat furnizorul de energie electrică pe motiv că ar trata inechitabil consumatorii, informează MOLDPRES.

CC a sesizat anterior RED Union Fenosa că profită de poziţia sa dominantă pe piaţă şi impune cerinţe nejustificate pentru unele întreprinderi care comercializează contoare de energie electrică. În consecinţă, consumatorul final nu avea posibilitatea să aleagă contoarele conform principiului „preț-calitate", precizează un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei.

Colegiul civil şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a confirmat că sesizările Consiliului Concurenţei au fost justificate. Astfel, a fost respins apelul companiei și menținută hotărîrea Judecătoriei Rîșcani din Chișinău în cauza civilă la cererea de chemare în judecată intentată de Consiliul Concurenței către RED Union Fenosa privind încasarea în bugetul de stat a amenzii în mărime de 186753 lei pentru încălcarea legislației cu privire la protecția concurenței.

Gas Natural Fenosa Moldova este cea mai mare întreprindere furnizoare de energie electrică, cu circa 900 mii clienţi deserviţi în capitală şi centrul şi sudul Republicii Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

amenda , Gas Natural Fenosa , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.