26 mai 2015, 16:45 Realitatea moldovenească views 7433
Moldovenii din Belgia au dreptul la pensie (video)
26 mai 2015, 16:45 Realitatea moldovenească views 7433

Moldovenii din Belgia au dreptul la pensie (video)

Republica Moldova a semnat Aranjamentul Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Belgiei.

Aranjamentul Administrativ stabileşte mecanismele de plată ale pensiilor de asigurări sociale, instituţiile responsabile pentru plata lor, documentele care necesită a fi completate şi furnizate pentru ca persoanele să poată beneficia de pensie, precum şi facilitarea comunicării între autorităţile şi instituţiile celor două state.

Semnarea Aranjamentului Administrativ face posibilă aplicarea Acordului, pe care Republica Moldova l-a ratificat prin Legea nr. 59 din 29 martie 2013.

Acordul are drept scop protejarea persoanelor din categoria lucrătorilor migranţi care au domiciliu sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul Belgiei, oferindu-le posibilitatea să-și realizeze dreptul la pensie în statul în care au muncit.

Reamintim că recent Guvernul R. Moldova a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului în domeniul protecției sociale încheiat R. Moldova și Lituaniei.

Republica Moldova a semnat acorduri similare cu mai multe țări, printre care Austria, România, Bulgaria, Portugalia, Marele Ducat de Luxemburg. Vă propunem să vizualizați următorul material video la acest subiect:

Cuvinte cheie:

acord , pensie , moldovenii , Belgia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
36 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Satul Vrănești este situat la 25 km de orașul Florești și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de locuitori. Satul Vrănești a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.