27 mai 2015, 12:31 Realitatea moldovenească views 6108
Cea mai veche universitate din Scoția propune să fie facilitat regimul de vize pentru studenții străini
27 mai 2015, 12:31 Realitatea moldovenească views 6108

Cea mai veche universitate din Scoția propune să fie facilitat regimul de vize pentru studenții străini

St .Andrews – cea mai veche universitate din Scoția s-a adresat Guvernului britanic cu propunerea de a facilita regimul de vize pentru studenții străini. Mai întîi de toate, consideră responsabilii instituţiei de învăţămînt e necesar să fie modifică clasificarea, conform căreia studenții din străinătate sunt consideraţi potențiali migranți. Străinii care vin în Marea Britanie pentru a-şi urma studiile, trebuie să fie calificaţi drept vizitatori temporari.

Motivul, care a determinat Universitatea St. Andrews să ia partea studenţilor, este temerea că piața britanică a învățămîntului superior va pierde terenul în faţa țărilor, care au o poziţie mai loială pentru străini. Străinii care studiază la Londra, aduc economiei Marii Britanii 2,3 miliarde de lire sterline pe an, însă mulţi dintre ei se plâng de sistemul de imigrare – cerinţele prea stricte ale Guvernului au un impact negativ asupra șederii acestora în Marea Britanie. La Universitatea St Andrews aproximativ o treime din studenți sunt din străinătate. Contribuția anuală a universității la economia scoțiană este estimată la 484 milioane de lire sterline.

Despre condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Moldovei puteţi citi AICI.

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , studii , universitatea , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
1528 locuitori

Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.