29 iulie 2015, 16:47 Realitatea moldovenească views 9135
Proteste la
Foto: prospect.md
29 iulie 2015, 16:47 Realitatea moldovenească views 9135

Proteste la "Calea Ferată din Moldova"

Angajaţii întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova protestează împotriva întârzierii plăţilor salariale cu două luni. Contactat de IPN, directorul CFM, Vladimir Cebotari, a declarat că este vorba despre protestul unor unităţi de la CFM, din diferite subdiviziuni, care nu afectează activitatea operaţională a întreprinderii

„Există un spirit protestatar în cadrul întreprinderii. Situaţiile sunt vechi şi cele care au continuat, adică faptul că noi efectuăm plăţile salariale cu o întârziere de 60 de zile, dar noi le efectuăm. În fiecare zi facem plăţi în funcţie de încasările pe care le avem", a declarat directorul CFM.

Restanţele salariale sunt cauzate de reducerea încasărilor ca urmare a volumului scăzut de transportări generat de situaţia din Ucraina, unde până la conflictele de pe teritoriul ţării erau principalii beneficiari şi şi expeditori ai mărfurilor care circulă pe teritoriul Republicii Moldova.

Şi pe parcursul lunii iunie au fost organizate mai multe acţiuni de protest, angajaţii întreprinderii fiind nemulţumiţi pentru că nu şi-au ridicat salariul. Într-un caz, muncitorii au blocat preţ de câteva minute o linie de cale ferată, astfel fiind reţinută cursa Chişinău-Moscova.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , protest , Moldova , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.