01 august 2015, 10:00 Realitatea moldovenească views 6488
Peste o mie de şoferi au fost prinşi la volan fără premise de conducere
Foto: argumenti.md
01 august 2015, 10:00 Realitatea moldovenească views 6488

Peste o mie de şoferi au fost prinşi la volan fără premise de conducere

Poliţiştii de patrulare au documentat, în primele şase luni ale anului, 1200 de persoane care conduceau autovehicule fără a deţine permisul de conducere. Majoritatea persoanelor care comit astfel de încălcări sunt tinerii.

Potrivit legislaţiei, persoanele care conduc autoturisme pe drumurile publice fără a avea permis de conducere riscă să fie sancţionate cu amenzi de până la 2.000 de lei. Cei care vor preda benevol conducerea vehiculelor unei persoane care nu posedă permis de conducere, pe lângă amendă, vor suporta sancţiuni sub formă de 3 puncte de penalizare.

Poliţia a solicitat, într-un proiect de lege, majorarea amenzilor pentru persoanele care admit conducerea automobilului de către persoane care nu posedă un permis de conducere, până la 3.000 de lei.

Inspectoratul Naţional de Patrulare le reaminteşte celor care doresc să conducă un mijloc de transport că este necesar să posede un permis de conducere corespunzător şi să aibă vârsta împlinită de 18 ani, cu excepţia celor care conduc motorete — 16 ani, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi contravenţional.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.