03 august 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 6550
Cehia oferă zece burse pentru studenții moldoveni
03 august 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 6550

Cehia oferă zece burse pentru studenții moldoveni

Guvernul ceh oferă zece burse guvernamentale pentru studenții din R. Moldova pentru anul de studii 2016-2017, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, pentru ciclul I de licență și ciclul II de masterat, sînt oferite șapte burse de studiu cu predare în limba cehă (cu un an de pregătire lingvistică) la următoarele specialități: agricultură, economie (comerț), specialităţi tehnice, managementul resurselor umane, ecologie (sanare hidrogeologică), medicină și servicii sociale.

Pentru studii de masterat și doctorat cu predare în limba engleză sînt propuse trei burse la următoarele specialități: agricultură, economie (comerț), informatică, ecologie și energetică.

La fel, sînt prevăzute burse și pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Candidații urmează să depună cererile online, împreună cu o scrisoare de motivare și un test online, pînă la data de 30 septembrie 2015.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

bursa , studii , Cehia , moldovenii

Comentarii

 (1)
  • #1 nik Răspunde Citează selecţia
    Еще бы им не давать стипендии нашей молодеж. Ведь для того, чтобы вырастить студента нужно вложить свой собственный труд и средства. А здесь ты получаешь готового.. А вероятность того, что студенты вернутся в Молдову равна нулю. Поэтому это очень выгодно переманивать молдежь вв свою страну.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.