01 septembrie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 5314
Tinerii, îndemnaţi să participe la o Şcoală internaţională de toamnă
01 septembrie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 5314

Tinerii, îndemnaţi să participe la o Şcoală internaţională de toamnă

În perioada 14-25 octombrie, programul de lecţii a Fundaţiei lui Robert Bosch şi Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) organizează o Şcoală internaţională de toamnă pentru 20 de studenţi, absolvenţi şi tineri profesionişti din Germania, Republica Moldova şi Ucraina.

Școala internațională de toamnă „Vecinii" va avea loc în două etape, mai întâi la Chișinău, apoi la Kiev, cu scopul de a crea o revistă, care va fi publicată în limba engleză și adițional în una din limbile native ale autorilor, fie germană, română sau ucraineană.

Componentele importante ale programului vor fi: workshop-uri conduse de jurnaliști și publiciști cu mare experiență în domeniu, întâlniri cu experți locali și realizatori. Participanții vor avea oportunitatea de a alege atât conceptul, cât și aspectul exterior a revistei. Tema proiectului are la bază ideea de „Vecini", care va fi abordată din diverse perspective.

Sunt îndemnați să aplice participanți din diverse domenii: Știinte Sociale, Domeniul Uman, Artă, cu experiență în scrierea articolelor, desen, fotografie, design grafic, etc.

Formularul de aplicare trebuie trimis pe adresa electronică sophia.bellmann@gmail.com până pe 9 septembrie, ora 18:00.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

scoala , studii , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
266 locuitori

Evghenievca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea Evghenievca se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de oameni. Satul Evghenievca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.