02 septembrie 2015, 14:46 Realitatea moldovenească views 6579
Moldova va majora oferta de vinuri în Japonia
02 septembrie 2015, 14:46 Realitatea moldovenească views 6579

Moldova va majora oferta de vinuri în Japonia

În perioada 23-26 august 2015, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a efectuat o vizită de lucru în Japonia în contextul organizării unei campanii de promovare a vinurilor moldovenești pe piața niponă. Oficialul a fost însoţit de, directorul executiv al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, directorul tehnic al Proiectului moldo-nipon 2KR, Vasile Bumacov, şi reprezentanți ai întreprinderilor vinicole, informează NOI.md.

Evenimentul de promovare a avut drept scop sporirea vizibilității și imaginii vinurilor cu brandul de ţară „Wine of Moldova" pe piața niponă.

Ministrul a avut o întrevedere cu viceministrul parlamentar pentru Afaceri Externe Sonoura Kentaro, în cadrul căreia au fost aduse mulţumiri pentru asistența generoasă acordată de Guvernul Japoniei pentru dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova. Ambele părţi au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală, oportunităţi de creştere şi diversificare a schimburilor comerciale, evoluția reformelor în sectorul agricol.

La întrevederea cu directorul general al Departamentului Orientului Mijlociu și Europa al Agenției de Dezvoltare și Cooperare a Japoniei, Yamanaka Shinichi, au fost discutate aspecte ce ţin de suportul acordat de Japonia pentru dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova și posibilitățile de continuare a asistenţei în domeniul modernizării sectorului agricol, dezvoltarea infrastructurii de piață, postrecoltare, siguranța și trasabilitatea alimentelor și dezvoltarea capacității instituționale ale MAIA.

De asemenea, programul vizitei a inclus participări la recepții oficiale pentru promovarea vinurilor moldovenești, organizate sub auspiciul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în cadrul cărora au participat reprezentanți ai autorităților nipone, ai rețelelor de distribuție și specialiști oenologi; o întrevedere cu conducerea companiei Carina Co. Ltd, care importă și distribuie vinuri de la 3 companii din Republica Moldova.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , export , Japonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.