07 octombrie 2015, 12:11 Realitatea moldovenească views 6344
Organizatorii protestelor din PMAN cheamă la nesupunere civică, dar nu explică consecințele
07 octombrie 2015, 12:11 Realitatea moldovenească views 6344

Organizatorii protestelor din PMAN cheamă la nesupunere civică, dar nu explică consecințele

Îndemnul la nesupunere civică, vociferat, în repetate rânduri, de către organizatorii protestelor din centrul Capitalei, presupune şi o răspundere individuală. Iar cei care recurg la această modalitate de protest vor trebui să-şi asume consecinţele. Sunt opiniile unora dintre invitaţii emisiunii Fabrika.

"Fiecare persoană dacă alege să aibă acest comportament îşi asumă această responsabilitate individuală pentru consecinţele actului de nesupunere civilă, plus ar putea să survină şi anumite consecinţe de ordin contravenţional. Cei care cheamă la aceste acţiuni de nesupunere civilă ar trebui să explice aceste lucruri oamenilor, altfel incităm la anumite acţiuni de revoltă, ceea ce sunt mai degrabă elementre revoluţionare şi nu democratice", a declarat directorul CREDO, Sergiu Ostaf.

Potrivit invitaților, cetățenii vor fi cei care vor suporta consecințele nesupunerii civice, exprimate prin neachitarea facturilor.

"Se merge de la grevă generală spre nu a plăti facturile şi întrebarea mea este cui să nu plătim factura? Nu plătim facturile prestatorilor de servicii? Pentru că acolo este vorba de întreprinderi municipale, întreprinderi private cum este Union Fenosa, inclusiv Moldovagaz. Dacă nu plăteşti factura la telefon eşti deconectat imediat, nu plăteşti factura la internet eşti deconectat imediat", a explicat directorul Institutului Economiei de Piaţă, Roman Chircă.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

protest , Gas Natural Fenosa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.