09 octombrie 2015, 10:33 Realitatea moldovenească views 6507
Maia Sandu: M-ar interesa funcţia de şef al statului
09 octombrie 2015, 10:33 Realitatea moldovenească views 6507

Maia Sandu: M-ar interesa funcţia de şef al statului

Dacă ar reveni în politică, fosta ministră a educaţiei, Maia Sandu, ar prefera funcţia de şef al statului ideii de a lansa un nou partid. Declaraţia a fost făcută de fosta ministră a educaţiei, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Interpol" de la postul de televiziune „TV 7", transmite IPN.

„Doar oamenii foarte bogaţi îşi pot permite să lanseze proiecte politice noi în Republica Moldova. Nu pot să mă implic, să lansez un proiect politic nou. Nu am atâţia bani. În această ţară nu te poţi implica într-un proiect politic nou dacă nu ai bani suficienţi. Şi întreţinerea unui partid politic este foarte costisitoare. Numai pentru întreţinerea filialelor raionale ale partidului sunt necesare cel puţin 300 de mii de lei lunar. Aceste cheltuieli mă depăşesc", a spus Maia Sandu.

Totodată, fosta ministră a educaţiei a spus că nu este împotrivă să candideze la funcţia de şef al statului, doar cu condiţia ca acesta să fie ales în mod direct. „Cred că funcţia de preşedinte m-ar interesa mai mult. M-aş descurca în campania electorală cu câteva mii de lei. Dar partidele de la guvernare nu doresc alegerea directă a şefului statului. Îşi dau prea bine seama că nici unul din ei nu va câştiga alegerile", a declarat Sandu.

Maia Sandu a mărturisit că a renunţat la funcţia de premier pentru că la conducerea BNM nu era o persoană cu care să poată implementa reforme în sistemul financiar bancar şi a acuzat partidul care a promovat-o de situaţia din ţară. „PLDM se confruntă cu probleme foarte serioase şi nu înţeleg de ce nu se întreprinde nimic. Pentru tot ce se întâmplă în ţară sunt responsabili PLDM şi PDM", a adăugat Maia Sandu.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , președinte , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.