09 octombrie 2015, 14:52 Realitatea moldovenească views 5548
Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău vor demara „în cîteva luni”
09 octombrie 2015, 14:52 Realitatea moldovenească views 5548

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău vor demara „în cîteva luni”

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău vor demara „în cîteva luni", cel mai probabil în primăvara anului 2016, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă Valeriu Triboi, viceministru al Economiei, informează MOLDPRES.

„În proces de finalizare se află studiul de fezabilitate, după aprobarea căruia vor demara proiectul tehnic şi lucrările propriu-zise", a menţionat viceministrul. Potrivit acestuia, lucrările de construcţie se preconizează a fi finalizate în mai 2018. Costul total al proiectului este de 83 milioane de euro. În cazul în care Republica Moldova va dori să devină o țară tranzitară de gaz natural, este necesară construcția unei stații de comprimare, care va majora costul total al lucrărilor cu încă 30 de milioane de euro.

„Săptămîna viitoare vom avea întrevederi cu partea română în cadrul comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, unde vor fi identificate soluţii pentru accelerarea procesului de realizare a interconexiunilor electroenergetice", a mai spus Triboi. La prima etapă este planificată construcţia a două din cele trei linii de interconexiune cu sistemul electric românesc. Prioritare sînt rețelele din Sudul țării, în special cea de la Vulcănești.

Viceministrul a adăugat că a fost selectat consultantul internaţional care va începe în noiembrie curent elaborarea studiilor de fezabilitate pentru interconexiunile electroenergetice.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

gazoduct , construcție , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1474 locuitori

Tochile-Răducani este un sat şi comună din raionul Leova. Tochile-Răducani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1474 de oameni. Satul Tochile-Răducani a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.