09 octombrie 2015, 17:15 Realitatea moldovenească views 6746
Moldova nu are alternative la importul de energie electrică
09 octombrie 2015, 17:15 Realitatea moldovenească views 6746

Moldova nu are alternative la importul de energie electrică

Moldova nu este capabilă tehnic să ia energie electrică din România şi nici să importe electricitate din Ucraina. Anunţul a fost făcut vineri de administraţia ANRE.

Tehnic, Moldova nu are posibilitate să importe în prezent energie electrică din România, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Electrică, Sergiu Ciobanu.

Directorul ANRE susţine că pentru a importa energie electrică din România este nevoie de crearea infrastructurii de interconexiune între cele două ţări.

„Acum este posibil să importăm energie din România doar în regim insular, astfel ca să fie aprovizionate doar câteva localităţi de pe Prut", a declarat Ciobanu.

Potrivit şefului de la ANRE, Moldova nu poate importa energie electrică nici din Ucraina. „De aceea noi în prezent suntem nevoiţi să luăm energie doar de la staţia din Cuciurgan", a declarat Ciobanu.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, Moldva se aprovizionează cu energie electrică din sursele proprii doar în proporţie de 30%, celelalte 70% — sunt importate de la staţia Cuciurgan.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , import , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
2253 locuitori

Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.