12 octombrie 2015, 17:22 Realitatea moldovenească views 6215
Moldova ar putea adera la sistemul electronic rusesc „Argus”
12 octombrie 2015, 17:22 Realitatea moldovenească views 6215

Moldova ar putea adera la sistemul electronic rusesc „Argus”

Moldova s-ar putea alătura sistemelor electronice ruseşti "Argus" şi "Fito Argus", pentru a obţine posibilitatea de a comunica direct cu colegii din Federația Rusă şi a asigura monitorizarea comună a exportului şi importului de produse agricole.

Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, vorbind despre rezultatele vizitei recente la Moscova.

Ministrul a spus că a informat conducerea Rosselhoznadzor-ului despre măsurile întreprinse pentru sporirea securităţii alimentelor atît de origine animală, cît şi vegetală.

"S-a discutat şi revenirea la memorandumului moldo-rus pentru asigurarea inofensivităţii produselor vegetale exportate, pentru ca toţi producătorii şi exportatorii moldoveni să poată livra pe piaţa rusească", a spus ministrul.

Sula a informat că, potrivit acordurilor, un grup de experţi ruşi va vizita în Moldova depozitele cu mere şi struguri de masă, precum şi serele cu puieţi. La finele vizitei poate fi luată decizia de extindere a livrărilor produselor din aceste categorii în Federația Rusă.

"Cu colegii din Ministerul Agriculturii din Federația Rusă am discutat posibilitatea restabilirii tradiţiei de a organiza colegii interministeriale. Ultimul a avut loc în 2013 în Moldova. Următorul l-am planificat pentru 2016 la Moscova", a spus ministrul.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Rusia , agricultura , sistem

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.