27 noiembrie 2015, 15:02 Realitatea moldovenească views 6186
Noi reglementări în domeniul expertizei judiciare
27 noiembrie 2015, 15:02 Realitatea moldovenească views 6186

Noi reglementări în domeniul expertizei judiciare

Un proiect de lege ce vizează perfecționarea cadrului normativ al sistemului de expertiză juridică și a statutului expertului judiciar a fost adoptat de Parlament. Documentul a votat în prima lectură de deputații PCRM, PD și PL, notează NOI.md.

Noua lege va permite implementarea unui mecanism modern, rapid și independent de expertiză judiciară, susțin autorii. În opinia acestora, pentru ca probele să fie prezentate adecvat în timpul proceselor judiciare, este nevoie de o infrastructură bine formată. Totodată, e nevoie de experți judiciari de o calificare înaltă. Anume pe obținerea acestor rezultate mizează Ministerul Justiției, în urma implementării noilor prevederi.

Documentul mai stabilește condițiile accederii la profesia de expert judiciar, formarea continuă şi evaluarea performanţelor. Proiectul instituie un mecanism nou de sancţionare pentru abateri disciplinare și reglementează condițiile suspendării sau încetării activităţii expertului judiciar.

Proiectul de Lege cu privire la expertiza judiciară şi statutul expertului judiciar a fost elaborat în scopul realizării Planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

expertiza , parlament , lege , proiect

Comentarii

 (1)
  • #1 apk Răspunde Citează selecţia

    Авторы утверждают, что новый закон позволит внедрить современный быстрый и независимый от судебной экспертизы механизм.

    То есть стоит задача создать такую судебную экспертизу, от которой ничего не зависит? Или автор хотел сказать что-то другое.


 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.