27 noiembrie 2015, 15:59 Realitatea moldovenească views 8566
Sînt numiți în funcție încă șase ambasadori ai R.Moldova
27 noiembrie 2015, 15:59 Realitatea moldovenească views 8566

Sînt numiți în funcție încă șase ambasadori ai R.Moldova

Președintele Nicolae Timofti a semnat decretele de numire în funcție a încă șase ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba despre Ambasadorii Extraordinari şi Plenipotenţiari ai Republicii Moldova în Federația Rusă, Israel, Lituania, Letonia, China, dar și reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Vedeți mai jos detalii despre experiențele acestora:

Dumitru Braghiş – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Federaţia Rusă

Prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 1999-2001, prim-viceministru în cadrul ministerului Economiei din 1997 până în 1999. Studii: Institutul Politehnic Chişinău, Facultatea de Energetică, specialitatea– inginer-electrician. Doctor în economie.

Gabriela Moraru – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Statul Israel

Diplomat de carieră. Până la numirea în funcţia de ambasador a fost şef de Cabinet în cadrul MAEIE. În perioada 2011-2014 a fost consilier la Ambasada Republicii Moldova în Estonia. Anterior a deţinut funcţia de şef al Protocolului Diplomatic de Stat (MAEIE). Activează în Ministerul de Externe din 1996. Licenţiată în relaţii internaţionale.

Valeriu Frija – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Lituania

Diplomat de carieră. În perioada 2010-2013 a fost consilier la ambasada Republicii Moldova în Germania. Activează în cadrul MAEIE din 1992. Licenţiat în drept.

Eugen Revenco – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Letonia

Diplomat de carieră. În perioada 2013 – 2014 a fost consilier al Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova. Începând cu anul 2007 a activat în cadrul Asociaţiei pentru Politică Externă. Din anul 1997 până în 2006 a deţinut diverse funcţii în cadrul Ministerului de Externe. Deţine diplomă de master în drept european.

Aureliu Ciocoi – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Populară Chineză

Diplomat de carieră. Fost ambasador al Republicii Moldova în Germania (2010 - 2015). În cadrul aceleiaşi ambasade a deţinut anterior funcţia de însărcinat cu afaceri şi consilier. Activează în Ministerul de Externe din 1996. Licenţiat în relaţii internaţionale.

Corina Călugăru – ambasador, Reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei

Diplomat de carieră. Până la numirea în funcţia de ambasador a fost şef al Direcţiei Afaceri Globale și Drepturile Omului din cadrul MAEIE. În perioada 2007-2010 a fost secretar I, ulterior consilier la Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva. Activează în Ministerul de Externe din noiembrie 2004. Licenţiată în economie şi drept, magistru în drept.

Realitatea.md amintește că anterior, șeful statului a semnat decretele de numire în funcție a cinci ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba despre ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari în Republica Franceză, România, Republica Federală Germania, Regatul Suediei și Ucraina.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

ambasador , președinte , numire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.