30 noiembrie 2015, 10:50 Realitatea moldovenească views 5132
Prim-ministrul interimar cere modificarea regimului fiscal în privința cazinourilor
30 noiembrie 2015, 10:50 Realitatea moldovenească views 5132

Prim-ministrul interimar cere modificarea regimului fiscal în privința cazinourilor

Premierul interimar Gheorghe Brega a semnat ieri, 27 noiembrie a.c., o dispoziţie prin care cere Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei și Ministerului Justiţiei să propună modificări a cadrului normativ și prevederilor legale pentru ajustarea regimului fiscal, aplicat cazinourilor și altor unități de agrement, conform recomandărilor Curții de Conturi, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Subiectul facilităţilor aplicate cazinourilor a fost discutat în şedinţa operativă care a avut loc luni, 23 noiembrie a.c., Prim-ministrul interimar cerînd de la vicepremierul Stephane Bride, ministrul în exercițiu al Economiei, o notă informativă despre concluziile făcute publice recent de Curtea de Conturi.

În răspunsul Ministerului Economiei se menţionează, printre altele, că supravegherea şi controlul asupra desfăşurării jocurilor de noroc se efectuează de către Ministerul Finanţelor şi Camera de Licenţiere, iar Serviciul Fiscal de Stat exercită funcţia de monitorizare a operaţiunilor fiscale în domeniul dat. Totodată, Ministerul Economiei a mai precizat că "TVA nu se aplică la serviciile legate de jocurile de noroc prestate de către subiecţii care desfăşoară activitate de întreprinzător în sfera jocurilor de noroc, inclusiv cu folosirea jocurilor automate", scutirile indicate fiind aplicate din 1 iulie 1998.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

impozit , prim-ministru , lege , casino

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.