21 decembrie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 4649
Beneficiarii compensațiilor la căldură vor trebui să achite integral factura
21 decembrie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 4649

Beneficiarii compensațiilor la căldură vor trebui să achite integral factura

Mai mulți locatari din Chișinău, care beneficiază de compensații la căldură, vor fi nevoiți să achite integral factura pentru luna noiembrie. Aceștia au sesizat că factura primită pentru luna trecută nu conține compensația acordată de municipalitate.

Astfel, autoritățile municipale au stabilit cu conducerea întreprinderii Termoelectrica S.A. ca factura pentru luna decembrie să conțină recalculul compensațiilor pentru luna noiembrie. Astel, consumatorii care în această lună vor plăti factura integrală emisă deja de către Termoelectrica, vor plăti mai puțin luna următoare.

În acest context, primarul interimar Silvia Radu a solicitat ca în regim de urgență pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chişinău să fie inclusă chestiunea privind aprobarea regulamentului cu privire la acordarea compensaţiilor pentru consumul energiei termice.

„Regretăm situația creată şi ne exprimăm speranţa că în şedinţa de mâine CMC să aprobe Regulamentul și să putem acorda compensațiile bănești pentru plata căldurii cât mai repede", se menționează într-un comunicat de la Primăria Chișinău.

Amintim că, autoritățile municipale din Chișinău acordă compensații la plata agentului termic familiilor din Chișinău care au un venit lunar mai mic de 3000 de lei. Acestora li se fac reduceri de 40% din factura lunară la căldură.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

incalzire , compensații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.