28 martie 2018, 09:50 Realitatea moldovenească views 12873
Stepaniuc: Moldova dispune de toate mijloacele pentru a-și proteja statalitatea, limba și identitatea
28 martie 2018, 09:50 Realitatea moldovenească views 12873

Stepaniuc: Moldova dispune de toate mijloacele pentru a-și proteja statalitatea, limba și identitatea

Este necesar să luptăm împotriva unionismului în Moldova, nu ideologic, ci luînd măsuri socio-economice, astfel încît oamenii să fie mulțumiți de nivelul de trai din țara sa și să nu caute posibilitatea de a supraviețui în afara granițelor acesteia, consideră fostul viceprim-ministru Victor Stepaniuc.

"Nu are niciun sens, practic, să luptăm ideologic cu unionismul. În primul rînd, văd măsurile socio-economice. De ce oamenii încep să se uite peste Prut, să se orienteze spre Rusia, America, Germania sau Franța? Pentru că nu au încredere în stat. Acesta nu este în stare să creeze condiții bune pentru medicină, educație, cultură", a spus interlocutorul în studioul Radio Sputnik Moldova.

Potrivit opiniei sale, nu este surprinzător faptul că în aceste condiții mulți moldoveni, care nu sînt susținători ai unirii își perfectează cetățenia română.

"Ei vor doar să trăiască bine, de aceea pleacă după cetățenia română, pentru că în baza acestei cetățenii pot obține un loc de muncă în aceeași Grecie, Germanie, Franță", a adăugat fostul vicepremier.

Stepaniuc a subliniat că Moldova dispune de toate mijloacele pentru a-și proteja statalitatea și suveranitatea, limba moldovenească și identitatea moldovenească.

"Moldova este un stat, în general, recunoscut în lume. Dispunem de potențial, intelect, avem un popor talentat, lideri, elitele politice și trebuie să găsim o posibilitate ca să determinăm obiectivele, pe care trebuie să le soluționeze statul", a concluzionat el.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.