15 mai 2018, 11:32 Realitatea moldovenească views 8328
Vînzătorii moldoveni zîmbesc mai mult
15 mai 2018, 11:32 Realitatea moldovenească views 8328

Vînzătorii moldoveni zîmbesc mai mult

Vînzătorii moldoveni zîmbesc mai mult faţă de cei din alte ţări. Şi dacă la acest capitolul consultanţii noştri stau bine, atunci aflaţi că ei nu prea preferă să salute clienţii. Sunt concluziile unui studiu realizat în peste 50 de ţări.

Aşadar, se pare că vînzătorii noştri au înțeles că un zîmbet nu doar că face ziua cuiva mai bună, dar poate aduce și vînzări. Dacă anul trecut peste 80% dintre consultanți zîmbeau clienților, în 2017 rata a crescut la 90% - situînd Moldova pe locul 4, comparativ cu locul 8 pe care l-a obținut în 2016. În general, cel mai mult zîmbesc vînzătorii din Marea Britanie, care s-au clasat pe locul 1. Pe locul 2 s-au poziționat cei din Grecia, iar pe poziţia a treia - Puerto Rico.

În schimb, comercianţilor moldoveni nu le place să îşi salute clienţii. Studiul arată că Moldova a acumulat 78 la sută din punctaj, ceea ce ne-a clasat tocmai pe locul 26. Însă... surpriză! Comparativ cu anul 2016, anul trecut, la acest capitol, ai noştri au înregistrat cele mai mari creşteri dintre toate ţările participante - tocmai cu 16 puncte procentuale. Cel mai mult le place să se salute celor din Cehia. Pe locul doi este Ungaria, iar pe poziţia a treia - Slovacia.

Este al doilea an cînd Moldova este inclusă în acest studiu realizat în baza informaţiilor furnizate de agenţiile de Mystery Shopping din mai multe state

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

vînzare , Zîmbet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.