16 mai 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 10017
Arborii de pe marginea drumurilor publice ar putea fi înlocuiţi
16 mai 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 10017

Arborii de pe marginea drumurilor publice ar putea fi înlocuiţi

Arborii amplasaţi pe marginea carosabilului ar putea fi înlocuiţi cu alte plantații rutiere.

Iniţiativa vine din partea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, potrivit căruia anume din cauza copacilor de pe marginile drumului practic fiecare accident rutier este soldat cu deces.

„Datele arată că cele mai multe decese în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale sînt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere", a notat Chiril Gaburici.

În acest sens, ministrul Economiei și Infrastructurii a instituit un grup de lucru pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drum , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.