21 iunie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 9408
Carina Țurcan, bănuită de spionaj, s-a născut în Moldova, dar nu este cetățeană a țării
21 iunie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 9408

Carina Țurcan, bănuită de spionaj, s-a născut în Moldova, dar nu este cetățeană a țării

Carina Țurcan, unul dintre membrii Consiliului de directori ai companiei RAO EES, arestată la Moscova pentru spionaj în favoarea României, nu este cetățeană a Republicii Moldova, chiar dacă s-a născut aici. Ea a renunțat la cetățenie încă acum 2 ani.

O sursa apropiată Ministerului Afacerilor Externe din Republica Moldova a declarat pentru presa citată că Țurcan demult a renunțat la cetățenia țării noastre - fapt confirmat de documente oficiale. Aceasta s-a întîmplat în anul 2016, potrivit unei hotărâri semnate de șeful statului publicată pe site-ul Ambasadei Republicii Moldova în Germania.

În concret, în decretul semnat la 21 iunie 2016, este vorba despre o oarecare Carina Țurcan, născută în anul 1974, care locuiește în Rusia. Anul nașterii menționat în document coincide cu cel din actele Consiliului de directori ai companiei RAO EES.

„Potrivit datelor oficiale din registrul național al cetățenilor moldoveni, Carina Țurcan nu este cetățeană a Republicii Moldova. Până în prezent, autoritățile ruse nu au contactat ministerul în cazul persoanei", a precizat Serviciul de presă a Ministerului Afacerilor Externe din Republica Moldova.

Carinei Țurcan i se aduc acuzații de spionaj, care presupun o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 20 de ani. Tribunalul Lefortovo din Moscova a emis un mandat de arestare preventivă pe numelei lui Țurcan, valabil până pe 13 august.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

spionaj , cetatenie , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.