21 iunie 2018, 11:30 Realitatea moldovenească views 8087
Ministrul român de Externe despre cazul Carinei Țurcan, arestată la Moscova
21 iunie 2018, 11:30 Realitatea moldovenească views 8087

Ministrul român de Externe despre cazul Carinei Țurcan, arestată la Moscova

Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri, 20 iunie 2018, că, dacă va fi nevoie, ar putea oferi sprijin consular Carinei Țurcan, arestată zilele trecute la Moscova, pentru acuzații de spionaj în favoarea României. Ministrul declară că aceasta ar avea și cetățenia României, într-o declarație citată de Agerpres.

Teodor Meleșcanu a declarat că MAE al României nu a primit o comunicare oficială din Federația Rusă privind acest caz, dar spune că „este vorba într-adevăr de o cetăţeancă cu mai multe paşapoarte, mai multe cetăţenii, are şi cetăţenie rusă, şi moldovenească, şi română. În cazul în care va fi nevoie, sîntem pregătiţi să îi oferim asistenţă consulară în cazul în care se va confirma oficial această reţinere a respectivei doamne", a afirmat Meleşcanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că "singurul lucru pe care putem să îl facem şi o să îl facem este să îi oferim asistenţă consulară pentru a ne asigura că drepturile îi sunt respectate în condiţiile legislative din Federaţia Rusă", a spus ministrul român de Externe.

Menționăm, totuși, că potrivit unui decret al Președintelui R.Moldova din 2016, Carinei Țurcan i-a fost retrasă cetățenia R.Moldova.

Marți, 19 iunie, la Moscova a fost arestată Carina Țurcan, membră a Consiliului de directori și acționară a holdingului rus „Inter RAO". Carina Țurcan este născută în Moldova și este acuzată de forțele de securitate ale Federației Ruse de spionaj în favoarea României, fiind întemnițată în închisoarea Lefortovo din capitala Rusiei.

Potrivit datelor publice, Carina Țurcan s-a născut în 1974 în Moldova, și-a făcut studiile universitare la Chișinău, a lucrat în cadrul firmei juridice „Țurcan & Țurcan", iar din 2010 – activează în cadrul holdingului energetic rus, se arată într-un articol al ZdG.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

Romania , spionaj , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.